Sarajevo -3 °C Subota 15.12.


19.07.2018. / 19:55h Politika - Saopćenje SDA BiH

SDA, SDP, DF, SBB i Naša stranka jedinstvenim djelovanjem osujetili plan HDZ-a i SNSD-a

SDA, SDP, DF, SBB i Naša stranka jedinstvenim djelovanjem osujetili plan HDZ-a i SNSD-a
Delegati SDA, SDP, DF, SBB i Naše stranke u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH su svojim koordiniranim i jedinstvenim djelovanjem danas osujetili HDZ i SNSD da sprovedu plan rušenja Zakona o izbornim jedinicama i broju mandata u Parlamentu FBiH u Domu naroda, koji su ranije dogovorili predsjednici HDZ i SNSD Dragan Čović i Milorad Dodik.

Današnje izjašnjenje potpredsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta FBiH Drage Puzigaće da Prijedlog zakona o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta Federacije BiH spada u pitanja od vitalnog nacionalnog interesa nije imalo podršku Kluba delegata iz reda srpskog naroda i podneseno je bez njihove saglasnosti.  S obzirom da, zbog nepostajanja kvoruma, vanredna sjednica koja je bila zakazana za danas nije otvorena, niti je utvrđen njen dnevni red, Puzigaćino izjašnjenje ostalo je bez ikakvog pravnog efekta i dejstva.

SDA pozdravlja i podržava zahtjev za smjenu Drage Puzigaće, koji su danas podnijeli delegati iz Kluba Srba u Domu naroda Parlamenta FBiH.  Delegati SDA će na redovnoj sjednici Doma naroda Parlamenta FBiH koja je zakazana za 26. juli glasati za Puzigaćinu smjenu i imenovanje novog potpredsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta FBiH.


(Vijesti.ba)