1°C
Mostar 7°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 10°C
Bihać 10°C
Powered by Dark Sky

19.07.2018 / 09:24 Politika - Saopćenje za javnost

KO SDP BIH Sarajevo: Tražimo hitno rješavanje ubistva Dženana Memića

KO SDP BIH Sarajevo: Tražimo hitno rješavanje ubistva Dženana Memića
Foto: Vijesti.ba
Kantonalni odbor SDP BiH Sarajevo dijeli zabrinutost građana neefikasnošću u borbi protiv kriminala i korupcije, a koju je prvostepenom presudom u slučaju Memić potvrdio i kantonalni sud.

Tražimo da se ubrzaju aktivnosti na rješavanju ubistva Dženana Memića koje, jednako kao i slučaj ubistva Davida Dragičevića, postaju dokaz ozbiljnog izostanka kredibiliteta institucija koje bi trebale biti garant sigurnosti, pravde i pravičnosti u našem društvu.
 
Još jednom ističemo da poštujemo diobu vlasti na zakonodavnu, izvršnu i sudsku. Naglašavamo da se ova tri stuba vlasti trebaju međusobno nadzirati i ograničavati u djelovanju s ciljem da nijedan od njih ne upotrijebi vlast na uštrb slobode i pravne sigurnosti građana. Na osnovu toga uzet ćemo uvijek sebi za pravo da ukažemo na tromost, neefikasnost ili zloupotrebu bilo kojeg od stubova vlasti. 
 
SDP Sarajevo ne želi da se do pravde dolazi na ulici nego da institucije odgovorno i pošteno rade svoj posao, ali istovremeno ističemo puno razumjevanje za uznemirenost i frustraciju većine građana u koje ubrajamo i sebe. 
 

 

(Vijesti.ba)
 

Komentari - Ukupno %

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
1000 karaktera preostalo
Prikaži još

Izdvajamo