19°C
Mostar 20°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 22°C
Bihać 19°C
Powered by Dark Sky

12.07.2018 / 12:40 BiH - Policija bez rezultata

Opljačkan i demoliran stan mostarskog imama u naselju Podhum

Tokom jučerašnjeg dana u naselju Podhum nepoznati počinioci opljačkali su stan mostarskog imama Haris ef. Pobrića i tom prilikom pričinili znatnu materijalnu štetu.

Haris ef. je iz stana otišao jučer u 9 sata a vratio se u 22:45. U stanu su ispreturane sve stvari. Ukraden mu je televizor, mobitel i dječija kolica. Još uvijek nije u mogućnosti da utvrdi šta sve ne dostaje. Slučaj je prijavio policiji i čeka da naprave uviđaj.

„Zgrožen sam, ne znam kako dalje živjeti u stanu jer je ovo već četvrti put da mi pljačkaju stan. Osjećam se kao zatvorenik, jer moram stalno boraviti u stanu i čuvati stvari. To znači da nikad nigdje ne mogu prohodati“, kaže nam Haris.

Ranije su mu pljačkaši u protekle tri godine otuđili dva laptopa i novac koji je držao u kući. Svaku provalu prijavio je policiji koja nikad nije rasvijetlila slučaj.

„Ne mogu da vjerujem da ne mogu otkriti o kome se radi. Da mi bar neko upitu izvinjenje što je to tako čini mi se bilo bi mi lakše“, kaže ef. Pobrić koji je cijelu noć proveo ispred džamije čuvajući svoj stan, svoju imovinu i čekajući da policija izvrši uviđaj.

U Medžlisu IZ-e Mostar suzdržali su se od komentara izražavajući uvjerenje da će konačno policija otkriti motive i počinitelje.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo