Sarajevo 6 °C Subota 16.02.


11.07.2018. / 18:08h BiH - Ministarstvo odbrane BiH

Uspostaviti bilateralnu saradnju u oblasti odbrane između BiH i Irske

Uspostaviti bilateralnu saradnju u oblasti odbrane između BiH i Irske
Ministar odbrane Irske Paul Kehoe razgovarao je danas sa zamjenikom ministrice odbrane Bosne i Hercegovine Seadom Jusićem i delegacijom Oružanih snaga BiH o regionalnoj saradnji i učešću Oružanih snaga BiH u mirovnim misijama.

Zamjenik ministrice odbrane Sead Jusić izrazio je zahvalnost delegaciji Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Irske na posjeti i učešću irskih vojnika u EUFOR-ovoj misiji ALTHEA u BiH koja doprinosi izgradnji kapaciteta Oružanih snaga BiH.

Razgovarano je i o trenutnom stanju Bosne i Hercegovine na putu euroatlantskih integracija te o aktivnostima u vezi s ispunjenjem uvjeta za aktivaciju Akcionog plana za članstvo BiH u NATO-u (MAP), sigurnosnoj situaciji u državi kao i migrantskoj krizi u regiji.

Irski ministar odbrane Kehoe predložio je uspostavljanje bilateralne saradnje u oblasti odbrane dvije zemlje te pohvalio i podržao aktivnosti Oružanih snaga BiH, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.


(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!