Sarajevo 6 °C Subota 16.02.


11.07.2018. / 16:19h Svijet - Nasmijani šalju pozdrave iz bolnice

Objavljena prva fotografija dječaka s Tajlanda

Objavljena prva fotografija dječaka s Tajlanda
Tajlandske vlasti objavile su prve fotografije iz bolnice u kojoj se nalaze dječaci koji su spašeni iz poplavljene pećine na Tajlandu.

Na fotografijama se vidi nekoliko dječaka u bolničkoj odjeći i sa maskama na licu.

Tajlandski zvaničnici su ranije saopštili da su dječaci oslabili u prosjeku po dva kilograma, ali da je njihovo zdravstveno stanje zadovoljavajuće.

tajland-djecaci-bolnica-1

Dva dječaka koja su u nedjelju izvučena iz pećine i jedan spašen juče imali su blažu upalu pluća i kako je rečeno dobili su sedmodnevnu terapiju.

Dječaci koji su u nedjelju izašli iz pećine već jedu normalno i mogu da se kreću, dok ostali i dalje jedu pasiranu hranu.

tajland-djecaci-bolnica-3

Ronioci su spasili svih 12 dječaka i njihovog fudbalskog trenera. U akciji je učestvovao međunarodni tim od 90 ronilaca.

Dječaci uzrasta od 11 do 16 godina i njihov 25-godišnji trener ostali su zaglavljeni u pećini 23. juna pošto su jake kiše dovele do povećanja nivoa vode u pećini i blokirale im put za povratak.


(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!