Sarajevo 7 °C Subota 16.02.


11.07.2018. / 13:00h BiH - Dok Marić ponižava

Srbijanski mediji potpuno ignorišu godišnjicu genocida u Srebrenici

Srbijanski mediji potpuno ignorišu godišnjicu genocida u Srebrenici
Prije samo par dana domaću i regionalnu javnost uzdrmala je sramna izjava srbijanskog voditelja Milomira Marića koji je u svojoj emisiji, u društvu svojih gostiju, ratnih zločinaca, na besraman način vrijeđao žrtve genocida . Danas na dan obilježavanja 23.godišnjice genocida u Srebrenici srbijanski mediji u potpunosti ignorišu obilježavanje godišnjice.

Iako je godišnjica obilježavanja genocida u Srebrenici tema regionalnih i svjetskih medija, najutjecajniji srbijanski mediji, poput Politike, Blica, Kurira na svojim naslovnim stranama ne donose nikakvu vijest o obilježavanju godišnjice genocida, kao ni na svojim on line plaftormama.

Naslovnom stranom Blica dominira hapšenje Srba na Kosovu, a ekskluzivna vijest je i to da je Brena iznajmila jahtu za meditaciju. Kurir piše o spašenim dječacima sa Tajlanda, dok se nedaleko od Beograda sahranjuju kosti šesnaestogodišnjeg Vesida Ibrića žrtve srbijanskog genocida nad Bošnjacima. Politika piše o "Četvrtoj šansi za RTV Bor", o strahu NATO od Trumpa, hapšenju Srba na Kosovu i drugim temama.

Nijedna vijest u trenutku dok pišemo ovaj tekst nije posvećena obilježavanju godišnjice genocida u Srebrenici. Da li su Milomir Marić i Aleksandar Vučić ismijavajući žrtve genocida kazali sve što srbijanska javnost na ovaj dan ima da kaže?

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 55

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još