Sarajevo 6 °C Subota 16.02.


10.07.2018. / 15:24h Crna hronika - Akcija "Duga"

Policija u Sarajevu uhapsila dvije osobe zbog trgovine drogom

Policija u Sarajevu uhapsila dvije osobe zbog trgovine drogom
Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i asistenciju Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine, započeli su danas s realizacijom operativne akcije kodnog naziva „Duga“ na području KS-a, a vezano za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

U skopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Sarajevu izvršeni su pretresi na dvije lokacije na području općina Stari grad i Novo Sarajevo, te su uhapšene dvije osobe iz Sarajeva incijala Đ.K. (1983. god) i A.K. (1984 .god) koja se sumnjiče za pomenuto krivično djelo.

Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto više od 5.000 kom. tableta koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu „extazi“, cca. kilogram materije koja  svojim izgledom asocira na opojnu drogu „anfetamin“, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode  u vezu s predmetnim krivičnim djelom.

Uhapšeni će nakon kriminalističke obrade u Federalnoj upravi policije uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, u zakonskom roku biti predata na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo, saopćeno je iz FUP-a.


(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!