Sarajevo -3 °C Subota 15.12.


09.07.2018. / 13:25h Crna hronika - Pronađeni predmeti

Uhapšene dvije osobe zbog paljevine pravoslavne crkve u Visokom

Uhapšene dvije osobe zbog paljevine pravoslavne crkve u Visokom
Dvije osobe uhapšene su zbog paljevine crkve u Čekrekčijama, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK).

Policijskoj stanici Visoko je, kako je to saopćeno, 24. juna u poslijepodnevnim satima prijavljeno da su nepoznata lica u periodu od 17. do 24. juna 2018. godine nasilno ušla u unutrašnjost pravoslavne crkve "Rođenje presvete bogorodice" u mjestu Čekrekčije u Visokom, te izvršili paljenje predmeta i stvari koji služe za vjerske svrhe, nakon čega su se udaljila u nepoznatom pravcu, otuđivši određene predmete iz crkve, a što je kvalifikovano kao krivično djelo "Oštećenje tuđe stvari" i krivično djelo "Teška krađa".

Preduzimajući radnje na dokazivanju i rasvjetljavanju predmetnih krivičnih djela, policijski službenici Policijske stanice Visoko su, pod nadzorom i u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Zeničko-dobojskog kantona, preduzimali radnje dokazivanja (pretresanje, saslušanje svjedoka i dr.) i u vezu sa izvršenjem krivičnih djela doveli lica:

1. Z.M., rođen 1996. godine, i
2. S.E., rođen 1998. godine, oba iz Visokog.

Navedena lica su lišena slobode i nad njima je zavedena kriminalistička obrada, te je pronađen i dio predmeta koji su otuđeni prilikom izvršenja krivičnih djela, prenosi Klix.ba.

Policijski službenici Policijske stanice Visoko nastavljaju aktivnosti na dokumentovanju navedenih krivičnih djela, te će lica u toku dana biti predata u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.


(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 28

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još