Sarajevo 6 °C Subota 16.02.


22.06.2018. / 17:57h BiH - Britanska ambasada u BiH

Glavni direktor za politička pitanja britanskog MVP-a u posjeti BiH

Glavni direktor za politička pitanja britanskog MVP-a u posjeti BiH
Glavni direktor za politička pitanja britanskog Ministarstva vanjskih poslova Richard Moore posjetit će Bosnu i Hercegovinu u ponedeljak, 25. juna.

U Sarajevo dolazi kako bi sa zvaničnicima te predstavnicima civilnog društva, pravosuđa, poslovne zajednice i drugih sektora razgovarao o predstojećem Samitu o zapadnom Balkanu koji će biti održan 9. i 10. jula u Londonu, saopćeno je iz biritanske ambasade u Sarajevu.
 
Samit u Londonu biće usmjeren na tri prioriteta, ako što je povećanje ekonomske stabilnosti putem poboljšanja poslovnog okruženja, podsticanja preduzetništva, rješavanja pitanja nezaposlenosti mladih i promovisanja regionalne uzajamne povezanosti.
 
Također, jedan od prioriteta je i jačanje regionalne saradnje u polju sigurnosti, što će pomoći u borbi protiv zajedničkih prijetnji, uključujući korupciju, teški i organizovani kriminal, terorizam i nasilni ekstremizam, kao i podsticanje bolje političke saradnje, što će pomoći regionu da riješi bilateralne sporove i prevlada pitanja ostavštine konflikata devedesetih.

 

(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!