Sarajevo 6 °C Subota 16.02.


20.06.2018. / 11:10h BiH - Samir Kurtović za Vijesti.ba

Bajramović i Šatorović čine sve da spriječe održavanje Kongresa SSSBiH

Bajramović i Šatorović čine sve da spriječe održavanje Kongresa SSSBiH
Većina granskih sindikata i radno predsjedništvo Kongresa SSS BiH zakazalo je za danas nastavak zasjedanja Kongresa, koji je prekinut 22. februara tokom izglasavanja novog, četverogodišnjeg predsjednika SSSBiH.

Kako Vijesti.ba saznaju, aktuelni predsjednik SSS BiH Ismet Bajramović do juče je prijetio tužbama nazivajući nastavak Kongresa nelegalnim. 
 
"Naša je obaveza da mi danas pozovemo Kongres poslije četiri mjeseca ignorisanja od strane Bajramovića. Mi smo četiri mjeseca čekali, i sedamnaest granskih sindikata je donijelo odluku da danas idemo sa nastavkom Kongresa. Ono što je jako važno jeste da je nama danas potrebna dvotrećinska većina delegata, a to je 82 od 120. Dakle, imamo statutarni odnos snaga i faktički treba ogroman broj delegata danas doći da bi bio legitiman današnji nastavak kongresa", rekao je za Vijesti.ba Samir Kurtović, predsjedavajući radnog predsjedništva Kongresa Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine.
 
- Mi smo sve uradili da imamo kvorum, vidjet ćemo kakav će biti odziv. Očekujemo pozitivan odziv, a ako se ne desi onda je SSSBiH u jednom velikom problem, i mislim da će posljedice snositi Bajramović. Ovih sedamnaest granskih sindikata biće teško vratiti za stol da bi se sutra nastavio neki novi Kongres.
 
Kurtović je dodao da očekuje opstrukcije od strane Bajramovića.
 
"On već dva tri dana vrši opstrukcije, upozorenjima da se danas ne dođe na Kongres, da se ignoriše današnji poziv. Sve su uradili da što manji broj delegata dođe na Kongres. I Bajramović i Šatorović su sve uradili da danas ne bude kvoruma za nastavak kongresa", naveo je Kurtović.
 
(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!