Sarajevo 6 °C Subota 16.02.


20.06.2018. / 09:00h Politika - Amer Jerlagić

Zašto nema reakcije kandidata za Predsjedništvo BiH u vezi sa gubitkom imovine BiH u Hrvatskoj?

 Zašto nema reakcije kandidata za Predsjedništvo BiH u vezi sa gubitkom imovine BiH u Hrvatskoj?
Podsjećam da je jedna od glavnih dužnosti i obaveza Predsjedništva Bosne i Hercegovine vanjska politika i međunarodni odnosi, te stoga čudi da se niti jedan od protukandidata koji su obznanili kandidaturu, kao i oni čija se kandidatura najavljuje, nisu usudili reagovati na gubitak i otimačinu državne imovine u Republici Hrvatskoj izglasavanjem jednostranog Zakona o upravljanju državnom imovinom u Republici Hrvatskoj, stoji u saopćenju predsjednika SBiH Amera Jerlagića.

"Nameće se pitanje zbog čega nema reakcije i zbog čega šutnja, kada su im puna usta domoljublja i patriotizma?
 
Da li je jedan od mogućih razloga umiješanost političkog vrha svake od stranaka, koje su dale svoje kandidate za člana Predsjedništva BiH, u skandale prometovanja, gubitka i otimačine državne imovine Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj, Republici Srbiji i Crnoj Gori?
 
Bez obzira što medijski i zakonski ambijent u Bosni i Hercegovini ne poznaje pojam debate, pozivam sve kandidate da zbog građana Bosne i Hercegovine otvorimo debatu o ovome strašnom problemu i mogućem gubitku imovine vrijedne više od 10 milijardi eura u Hrvatskoj, preko 8 milijardi eura u Srbiji (bez naknade za električnu energiju od 1992. – 2018. vrijednu preko 5 milijardi eura). Kao i to da otvorimo krupna pitanja tranzicijskog i međudržavnog kriminala oko prometovanja imovine Bosne i Hercegovine, bez obzira o kome se radilo.    
 
Na kraju nije bitno da li je mačak/ka crn/a ili bijel/a, bitno je da lovi miševe", stoji u saopćenju.

 

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 18

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još