7°C
Mostar 12°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 3°C
Bihać 4°C
Powered by Dark Sky

19.06.2018 / 22:09 BiH - Traže ravnomjernu raspodjelu

Općinsko vijeće jednoglasno protiv smještaja migranata na području Velike Kladuše

Općinsko vijeće jednoglasno protiv smještaja migranata na području Velike Kladuše
Foto: Vijesti.ba
Općinsko vijeće Velike Kladuše je protiv smještaja migranata na području Velike Kladuše i smatra da se taj problem treba riješiti uz ravnomjernu raspodjelu migranata na ostale općine Bosne i Hercegovine, jedan je od sedam jednoglasno usvojenih zaključaka na tematskoj sjednici Vijeća održanoj u utorak, 19. juna.

Jedina tačka dnevnog reda bilo je razmatranje migrantske krize i stanja sigurnosti na području općine Velika Kladuša. Općinsko vijeće usvojenim zaključcima izražava zabrinutost zbog novonastale situacije u vezi migrantske krize u Velikoj Kladuši i ozbiljnog ugrožavanja sigurnosti građana i njihove imovine i traži od nadležnih institucija BiH da u proces rješavanja migrantske krize na području općine obavezno budu uključeni i predstavnici lokalne vlasti.

Isto tako, velikokladuško Vijeće od Ministarstva sigurnosti BiH traži informaciju na temelju čega se došlo do odluke da Velika Kladuša bude lokacija za smještaj migranata, te od istog Ministarstva traži plan zbrinjavanja migranata sa rokovima i obavezama svih učesnika u tom procesu. Jednim od zaključaka od MUP USK- a traže se pojačane aktivnosti u cilju obezbijeđena sigurnosti građana općine Velika Kladuša. Svih sedam zaključaka biće u što kraćem roku upućeno na adrese svih nadležnih institucija u BiH. Jednoglasno usvajanje ovih zaključaka uslijedilo je nakon više diskusija vijećnika koji su imali slične stavove o ovom problemu; u slučaju migrantske krize zakazala je država i protiv su gradnje migracionog centra, odnosno smještaja svih migranata na područje Velike Kladuše, javlja Radio V. Kladuša.

 

(Vijesti.ba)

Komentari - Ukupno %

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
1000 karaktera preostalo
Prikaži još

Izdvajamo