Sarajevo 6 °C Subota 16.02.


19.06.2018. / 12:40h BiH - Državljani Alžira

Jednomjesečni pritvor osumnjičenima za ubistvo migranta u Velikoj Kladuši

Jednomjesečni pritvor osumnjičenima za ubistvo migranta u Velikoj Kladuši
Ministarstvo unutrašnjih poslova USK-a je 17. juna ove godine Tužilaštvu USK dostavilo izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „ubistvo“ iz člana 166. stav 2. tačka b) i d), a u vezi sa članom 31. Krivičnog zakona Federacije, koje se desilo 15.06.2018. godine u mjestu Velika Kladuša, za koje se sumnjiče dvije osobe državljani Alžira M.I. i F.W.

Tužilaštvo USK je zajedno sa pripadnicima MUP USK izvršilo istražne radnje, uviđaj na licu mjesta, dok su osumnjičeni u međuvremenu lišeni slobode. Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni su predani u prostorije Tužilaštva 17.06.2018. godine kada su ispitani od strane postupajućeg tužioca. Uzimajući u obzir okolnosti datog slučaja tužilac je u ponedjeljak, 18.06.2018. godine Kantonalnom sudu u Bihaću stavio prijedlog za određivanje pritvora zbog opasnosti od bjegstva, bojazni da će osumnjičeni ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke ili  pak izmijeniti, uništiti ili sakriti dokaze važne za krivični postupak, te da će ponoviti izvršenje krivičnog djela i zbog sprječavanja narušavanja javnog reda.

Odlučujući o prijedlogu Tužilaštva za određivanje pritvora Kantonalni sud u Bihaću je Rješenjem od 18.06.2018. godine odredio jednomjesečni pritvor po svim pritvorskim razlozima osim prijetnje da će osumnjičeni počiniti novo krivično djelo. Tužilaštvo nastavlja sa poduzimanjem daljnjih istražnih radnji neophodnih za rasvijetljenje ovog krivično pravnog događaja, prenosi Radio Velika Kladuša.

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!