23°C
Mostar 25°C
Tuzla 24°C
Banja Luka 25°C
Bihać 25°C
Powered by Dark Sky

17.06.2018 / 21:30 Auto - Sudjelovalo preko stotinu automobila

Siniša Basta šampion Old school Street race Mostar

Siniša Basta šampion Old school Street race Mostar
Foto: Fena / Vijesti.ba
Na pomoćnoj pisti mostarskog aerodroma u Kosoru, u nedjelju je održan drugi dan automobilističke utrke Old school Street race Mostar, na kojoj je sudjelovalo preko stotinu najbržih automobila iz regije i koja je okupila više tisuća gledatelja.

Drugi dan utrke ubrzanja na 402 metra, na kojoj su bila prijavljena 122 automobila, bio je rezerviran za prvenstvo regije (Bosna i Hercegovina, Srbija, Hrvatska).

Vruću mostarsku pistu, prije nego što ju je kiša ohladila, najbrže je prevezao Siniša Basta, sa svojim Golfom serije 1 i 1,8-litrenom turbo motorom koji broji preko 700 konjskih snaga. On je 402 metra prešao za nepunih 11 sekundi i izlaznom brzinom od skoro 230 kilometara na sat što je bilo dovoljno da u super finalu bude brži od Esada Došljaka s nevjerojatno 'složenom' Opel Corsom iz Novog Pazara.

"Jako sam zadovoljan organizacijom utrke i svojim automobilom kako se ponašao preko vikenda. Šteta što je kiša pokvarila sami kraj utrke, ali uspjeli smo odvoziti super finale tako da je publika mogla uživati. U globalu, jedna jako dobra utrka", kazao je Siniša.

Organizatori su priopćili kako je utrka prošla više nego uspješno te da je oboren rekord prijavljenih natjecatelja, ali i gledatelja kojih je bilo skoro sedam tisuća.

Pobjednici regionalnog prvenstva po klasama su:

Klasa P1pro FWD

1. Nedeljko Simanić

2. Irvin Ibrović

3. Ljubo Kuzmić

 

Klasa P2pro RWD

1. Esad Došljak

2. Aleksandar Janković

3. Tomislav Popinjač

 

Klasa P3Pro AWD

1. Siniša Basta

2. Ivan Vulović

3. Alen Mujanović

 

Klasa Dpro Diesel

1. Edin Kanlić

2.Amir Mujanović

3. Ivan Benc


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo