Sarajevo 9 °C Nedjelja 21.10.


13.06.2018. / 21:09h Svijet - Mirovni posrednik UN-a

De Mistura se okrenuo Iranu, Rusiji i Turskoj u rješenju sirijskog rata

De Mistura se okrenuo Iranu, Rusiji i Turskoj u rješenju sirijskog rata
Mirovni posrednik UN-a za Siriju Staffan de Mistura saopćio je u srijedu da će biti domaćin visokim zvaničnicima iz Irana, Rusije i Turske u Ženevi naredne sedmice kako bi raspravljali o naporima stvaranja ustavne komisije koja bi mogla pomoći da jednoga dana dođe mir u ratom razorenu zemlju.

De Mistura je odnedavno usmjerio pažnju na diplomatske napore s tri sile u pokušaju nalaženja puta iz sirijskog sedmogodišnjeg rata.
 
Taj pristup predstavlja odmak od njegove višemjesečne prakse organiziranja susreta delegacija vlade i opozicijskih grupa u Ženevi koji su uglavnom propadali.
 
De Misturin ured danas je saopćio da će se "konsultacije" s nekonkretizovanim zvaničnicima održati u Ženevi u ponedjeljak i utorak. U saopćenju se navodi da će on pružiti dodatne detalje tokom sastanka s novinarima u četvrtak, prenosi Associated Press.

 

(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!