Sarajevo -1 °C Utorak 22.01.


13.06.2018. / 20:00h BiH - Gradonačelnik Bihaća za Vijesti.ba

Fazlić: Ako dobijemo na izborima prepustićemo mandate drugima

Fazlić: Ako dobijemo na izborima prepustićemo mandate drugima
(Grado)načelnici Bihaća Šuhret Fazlić i Cazina Nermin Ogrešević, te načelnici Bužima Zikrija Duraković i Bosanskog Petrovca Zlatko Hujić, okupljeni oko političke platforme POMAK (skraćenica za POkret za Modernu i Aktivnu Krajinu), na predstojećim Općim izborima bit će kandidati za Skupštinu USK.

Rezultat je to dogovora uokvirenog Sporazumom o zajedničkom nastupu na oktobarskim izborima, koji su danas u Bihaću potpisali Fazlić, Ogrešević, Duraković i Hujić.
 
U razgovoru za Vijesti.ba, Fazlić je kazao da će se sve četvorica njih naći na jednoj listi za Kantonalnu skupštinu USK, te pojasnio zašto su se odlučili na takav korak.
 
- Mi smo kao (grado)načelnici trebali da postignemo što bolje rezultate za građane u lokalnoj zajednici, ali je zakonodavno-pravni okvir ustvari na nivou kantona i Federacije BiH, pa na to i ne možemo mnogo da utječemo - ističe Fazlić.
 
Kroz Izborni zakon, navodi, njihov zajednički nastup bit će podveden kao koalicija političkih subjekata.
 
S obzirom na to da već sva četvorica obnašaju javnu funkciju, upitali smo Fazlića da li to znači da će se - ukoliko budu izabrani na izborima - odreći funkcija (grado)načelnika kako bi ušli u Skupštinu USK.
 
- Pa, mi ne moramo preuzeti mandat. Nastavit ćemo obnašati funkcije (grado)načelnika, a mandat prepustiti sljedećem kandidatu POMAK-a sa liste, kao što je to i predviđeno Izbornim zakonom - dodaje Fazlić.
 
 
D.K.
 
(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još