Sarajevo -1 °C Utorak 22.01.


13.06.2018. / 20:00h Politika - Nikola Raguž za Vijesti.ba

Zašto je udruga "Prsten" formirana četiri mjeseca pred izbore

Zašto je udruga
HSP nije upoznat o formiranju Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata "Prsten", niti su njeni čelnici dobili poziv na današnju utemeljiteljsku skupštinu, iako je riječ o trećoj stranci po snazi u hrvatskom korpusu.

Ovo je za Vijesti.ba potvrdio predsjednik HSP-a Nikola Raguž, govoreći o formiranju pomenutog udruženja, čiji je cilj ulaganje u znanje i obrazovanje, te povezivanje uspješnih privrednika kako bi se podstakle investicije u područjima BiH u kojima žive Hrvati.
 
"Pozdravljamo osnivanje svih udruga koje mogu pomoći hrvatskom narodu, ali sumnjamo u iskrenost i namjere kada se udruga osniva četiri mjeseca pred izbore u BiH", poručio je Raguž. 
 
Podsjećamo, danas je u Vitezu formirana Udruga bosanskohercegovačkih Hrvata "Prsten", čime se proširuje djelovanje Udruge bosanskih Hrvata "Prsten", koja u Hrvatskoj djeluje od 2005. godine, a namjera je pružiti dodatnu podršku Hrvatima u borbi za ravnopravnost, ostanak i opstanak u BiH. 
 
Utemeljiteljskoj skupštini prisustvovali su zvaničnici HDZ-a BiH na čelu sa predsjednikom Draganom Čovićem, koji je između ostalog poručio da će se, zajedno s udrugama "Prsten" u Hrvatskoj i BiH, te uz Hrvatski narodni sabor (HNS), hrvatski narod izboriti za jednakopravnost "kako sve dosadašnje žrtve ne bi bile uzaludne".
 
(Vijesti.ba)

 


Komentari - Ukupno 44

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još