Sarajevo -1 °C Utorak 22.01.


13.06.2018. / 18:22h Regija - Na snazi od 1.10.

Hrvatska položila ispravu o ratifikaciji Istanbulske konvencije

Hrvatska položila ispravu o ratifikaciji Istanbulske konvencije
Hrvatska je u srijedu položila ispravu o ratifikaciji Istanbulske konvencije Vijeću Europe, zajedno s rezervom i interpretativnom izjavom, objavilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH, dodajući da će konvencija za Hrvatsku stupiti na snagu 1. listopada.

"U nazočnosti zamjenice glavnog tajnika Vijeća Europe Gabrielle Battaini-Dragoni, stalni predstavnik Republike Hrvatske pri Vijeću Europe veleposlanik Miroslav Papa u utorak je položio kod depozitara, glavnog tajnika Vijeća Europe, ispravu o ratifikaciji Konvencije Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji (tzv. Istanbulska konvencija), zajedno s rezervom i interpretativnom izjavom", kaže se u priopćenju ministarstva.
 
Činu polaganja ratifikacijske isprave prethodilo je potvrđivanje navedene Konvencije u Hrvatskome saboru 13. travnja te potpisivanje isprave o ratifikaciji te konvencije od strane hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović 24. svibnja.
 
Time je Hrvatska postala 31. država stranka tog međunarodnog ugovora, prenosi Hina.
 
U skladu s člankom 75. stavkom 4. Konvencije, konvencija će za Hrvatsku stupiti na snagu 1. listopada ove godine, dodaje se u priopćenju.

 

(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!