Sarajevo -1 °C Utorak 22.01.


13.06.2018. / 18:21h BiH - Cvijanović sa de Lanojem

RS opredijeljena za nastavak aranžmana s MMF-om

RS opredijeljena za nastavak aranžmana s MMF-om
Predsjednica Vlade Republike Srpske (RS) Željka Cvijanović razgovarala je danas sa izvršnim direktorom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Antonijem de Lanojem o finansijskoj i ekonomskoj situaciji u tom bh. entitetu, kao i o statusu aranžmana sa tom međunarodnom finansijskom institucijom.

Tokom sastanka izražena je opredijeljenost za nastavak zajedničkih aktivnosti, te je ocijenjeno da RS ispunjava svoje obaveze i aktivno učestvuje u aranžmanu sa MMF-om, saopćeno je iz entitetske vlade.
 
Cvijanović je navela da je, kako se dodaje, RS posvećena razvojnim i reformskim procesima, te da o tome najbolje svjedoče makroekonomski pokazatelji i kontinuiran ekonomski rast.
 
Dodala da će Vlada RS-a i u narednom periodu voditi odgovornu ekonomsku politiku, koja podrazumijeva sprovođenje različitih mjera i aktivnosti na unapređenju privrednog ambijenta, kao i nastavak dijaloga sa socijalnim partnerima.

 

(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!