Sarajevo -1 °C Utorak 22.01.


12.06.2018. / 20:15h Regija - Predsjednik Kosova

Thaci: Kosovo spremno za dijalog sa Srbijom

Thaci: Kosovo spremno za dijalog sa Srbijom
Predsjednik Kosova Hashim Thaci izjavio je danas da će se dijalog sa Srbijom nastaviti sljedećih dana ili nedjelja, ocjenjujući kako će biti težak.

Thaci je na Međunarodnom ekonomskom forumu američkog kontinenta (IEFA), koji se održava u Montrealu, u Kanadi, kazao kako taj dijalog neće biti lak, ali bit će povijesni i bez alternative.
 
- Dijalog treba da se zaključi rezultatom 'win-win' (obostranog uspjeha) i za Kosovo i za Srbiju, s europskim vrijednostima i europskim standardima - kazao je Thaci, kojeg prenose crnogorski mediji.
 
Navodeći da i Kosovo i Srbija teže ulasku u EU, Thaci je ocijenio da se volja građana za europske integracije "ne može ostvariti bez normalizacije i pomirenja dvije zemlje i dva naroda".
 
Kazao je kako očekuje rukovodeću ulogu i novu dinamiku Europske unije kao i snažnu potporu SAD, kako bi se taj proces zaključio uspješno, što je to prije moguće i na dobrobit svih, dodajući kako je Kosovo "spremno za dijalog i sporazum sa Srbijom".
 

(Vijesti.ba / FENA)
 


Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!