Sarajevo 7 °C Ponedjeljak 22.10.


12.06.2018. / 14:30h Politika - Zlatko Miletić za Vijesti.ba

DF, SDA, SBB i SDP će ponuditi zajednički dokument za Izborni zakon

DF, SDA, SBB i SDP će ponuditi zajednički dokument za Izborni zakon
Tokom prošle sedmice u Sarajevu su između predstavnika međunarodne zajednice i domaćih aktera održani još jedni pregovori koji nisu rezultirali uspjehom. Prema riječima generalnog sekratara DF-a Zlatka Miletića pregovori bi trebali biti nastavljeni iduće sedmice.

- Na posljednjem sastanku predstavnika Evropske komisije i Venecijanske komsije sa predstavnicima američke ambasade bilo je dogovoreno da u toku ovog tjedna uđemo u novu rundu pregovora. Međutim, poziv za taj sastanak bar do danas nije došao, tako da vjerovatno pregovori će se nastaviti sljedeći tjedan. rekao je Miletić za Vijesti.ba.

"Ono što je interesantno u ovom trenutku bez obzira na razvoj tih pregovora, a imajući u vidu diskusiju o tome jeste da su četiri stranke, SDA, SBB, SDP i DF dogovorile da pokušaju iznaći izlaz iz ove situacije i da se u narednom periodu dođe do dokumenta kojim bi omogućio da pitanje Izbornog zakona riješimo u skladu sa Ustavom", kazao je Miletić.


(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 35

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još