7°C
Mostar 9°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 3°C
Bihać 1°C
Powered by Dark Sky

07.06.2018 / 10:16 Ostali sportovi - Savez klizačkih sportova BiH

Reprezentativci BiH u klizačkim sportovima počeli kondicione pripreme

Reprezentativci BiH u klizačkim sportovima počeli kondicione pripreme
Foto: Vijesti.ba
Reprezentativci Bosne i Hercegovine u brzom i umjetničkom klizanju počeli su kondicione pripreme za klizačku sezonu 2018/2019.

Bh. klizači početkom jula nastavljaju pripreme van naše zemlje, u državama gdje je ledena ploha postavljena cijele godine. To je ujedno i početak intenzivnih priprema najboljih bh. klizača pred značajne nastupe na evropskim i svjetskim prvenstvima i kupovima, saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova BiH.
 
Reprezentativka BiH Neira Kiso od 1. do 21. jula boravit će u kampu umjetničkog klizanja u Andori, gdje će obaviti završne pripreme za nastup na Junior Grand Prixu, koji će biti održan u augustu u Linzu (Austrija).
 
Hena Uzunović će obaviti pripreme u Dnepropetrovsku (Ukrajina) s trenerima Ekatarinom Kostenko-Talan i Romanom Talanom.
 
Na regionalnom ISU kampu od 23. jula do 4. augusta u Celju (Slovenija) pripremat će se Zara Husedžinović, koja će našu zemlju predstavljati u ovoj godini na nekoliko jakih međunarodnih takmičenja.
 
U Celju će pripreme obaviti i mlade nade bh. umjetničkog klizanja Edna Hamzić, Eva Sužnjević, Sara Mujčić i Maisa Hamzić.
 
Pored trenera sa ISU licencom u kampu će raditi i bh. treneri Arijana Tirak i Nedim Štrbo, koji će u tom periodu pohađati i seminar za trenere.
 
Najmlađi seniorski reprezentativac BiH u brzom klizanju Tarik Omeragić, nakon završetka kondicionih priprema na Bjelašnici, polovinom jula će otputovati na pripreme na ledu u Sofiji (Bugarska), gdje ostaje do polovine augusta. Omeragića u ovoj klizačkoj sezoni očekuju nastupi na svjetskim kupovima i na evropskim i svjetskim prvenstvima.

 

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo