19°C
Mostar 24°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 20°C
Bihać 21°C
Powered by Dark Sky

28.05.2018 / 14:30 BiH - Poznat svima osim policiji

Sramotno: Na proslavi titule Zrinjskog veličanje UZP-a

Sramotno: Na proslavi titule Zrinjskog veličanje UZP-a
Foto: Vijesti.ba
HŠK Zrinjski je nedavno proslavio još jednu titulu fudbalskog prvaka Bosne i Hercegovine. Kao i prethodnih godina, titula je proslavljena zajedno s navijačima ovog kluba – Ultrasima.

No jedan detalj sa ovogodišnje proslave se posebno izdvojio. Neki od navijača Zrinjskog su tom prilikom nosili majice koje su aludirale na Udruženi zločinački poduvat u okviru kojeg su nekadašnji čelnici tzv. Herceg-Bosne u Hagu osuđeni na ukupno 111 godina zatvorske kazne.

Tako je proslava titule na sraman način iskorištena i za veličanje zločina i osuđenih zločinaca.

Posebnu potrebu da istakne UZP imao je izvijesni Daniel Rezo, koji je od ranije poznat po sličnim sramnim istupima.

slika-3

Rezo je naime, po sopstvenom priznanju, autor izrade velike šahovnice na brdu Planinica iznad Mostara iz marta 2016. godine, a njegov FB profil bio je blokiran jedno vrijeme upravo zbog veličanja ratnih zločinaca poput Slobodana Praljka.

Rezu su Mostarci mogli vidjeti u “akciji“ i tokom nedavne svečanosti na Partizanskom spomen groblju 9. maja, kada je defilirao u majici HVO-a i sa zastavom tzv. Herceg-Bosne.

slika-2

Obzirom da mostarska policija nikada nije uspjela pronaći niti jednog od vandala koji su godinama skrnavili Partizansko spomen groblje, možda bi upravo Rezo bio prava adresa za početak istrage, a obzirom da se radi o teškom krivičnom djelu.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo