Sarajevo 12 °C Ponedjeljak 22.10.


23.05.2018. / 14:08h Regija - "Izmišljena kaznena djela"

Šešelj opet provocira: Policajcima RS se sudi na osnovu lažnih optužbi

Šešelj opet provocira: Policajcima RS se sudi na osnovu lažnih optužbi
Predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je u srijedu ispred Specijalnog suda u Beogradu gdje se održava suđenje za ratne zločine u Kravici kod Srebrenice, da se grupi policajaca Republike Srpske sudi, kako je rekao, na osnovu lažne optužnice i izmišljenih kaznenih djela.

On je novinarima rekao da je po optužnici grupa srpskih policajaca ubila navodno 1.300 zarobljenika.
 
Šešelj je za beogradske medije izjavio kako ih "nikako nije moglo biti više od 317, jer su toliko eksperti našli u grobnicama koje se mogu vezati za Kravicu".
 
On je rekao da su optuženi nevini i da će Srpska radikalna stranka pažljivo pratiti ovo suđenje.
 
"Nećemo dozvoliti da se na osnovu lažnih optužbi, lažnih svedoka i lažnih dokaza Srbi osuđuju", istakao je Šešelj.
 
Za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u mjestu Kravice kraj Srebrenice u srpnju 1995. optuženi su bivši pripadnici Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske Nedeljko Milidragović, Aleksa Golijanin, Milivoje Batinica, Dragomir Parović, Aleksandar Dačević, Boro Miletić, Jovan Petrović i Vidoslav Vasić.
 
Oni su po optužnici, zajedno s nepoznatim pripadnicima Specijalne brigade Republike Srpske, u halama Zemljoradničke zadruge i oko njih, u mjestu Kravica, u srpnju 1995. godine sudjelovali u ubojstvu više stotina Bošnjaka.

 

(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 23

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još