Sarajevo -6 °C Nedjelja 24.02.


23.05.2018. / 13:26h Crna hronika - PU Banja Luka

Oštetili sportski savez za 188.870 KM

Oštetili sportski savez za 188.870 KM
Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 23.05.2018. godine, Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka podnijeli su izvještaj protiv Banjalučana D.O. (1951) i A.O. (1980) zbog sumnje da su izvršili krivično djelo "Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja" i D.G. (1960) i D.K. (1987) zbog sumnje da su izvršili krivično djelo "Nesavjestan rad u službi".

D.O. se sumnjiči da je obavljajući poslove odgovornog lica jednog od sportskih saveza Republike Srpske, iskoristio položaj i prekoračio granice ovlašćenja i bez prethodne saglasnosti nadležnih organa saveza, s A.O. potpisao ugovor kojim mu je omogućio rješavanje stambenog pitanja, lažno ga predstavljajući ga kao saradnika saveza, što on nije bio.

"A.O. je potpisao i prihvatio ugovor, iako je znao da nije saradnik saveza, a zatim ga sudski neovjerenog dostavio nadležnoj područnoj jedinici Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, čime je stekao protivpravu imovinsku koristi u iznosu od oko 188.870 KM, za koliko je pričinjena šteta sportskom savezu", rekao je Darko Novković, načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Banjaluka.

D.G. i D.K. se sumnjiče da su obavljajući poslove odgovornih lica područje jedinice Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, nesavjesno postupili u vršenju službene radnje jer su 22. februara 2016. godine, suprotno Pravilniku o vođenju uloženih ugovora o otkupu stambenih zgrada i stanova, potpisali rješenje o upisu prava svojine u knjigu uloženih ugovora stambenih zgrada i stanova 1/1 u korist A.O., čime je nastupila povreda prava sportskog saveza.

Predstavnici Policijske uprave Banjaluka danas su na konferenciji za novinare rekli i da je tokom aprila na području koje pokriva Policijska uprava Banjaluka zabilježeno 177 krivičnih djela, što je 30,3 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine. Od tog broja rješeno je 149 slučajeva odnosno 82,3 odsto što je takođe više u odnosu na isti period prošle godine kada je rješenost iznosila 80,9 posto.


(Vijesti.ba / AA)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!