19°C
Mostar 23°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 19°C
Bihać 18°C
Powered by Dark Sky

22.05.2018 / 20:53 Ekonomija - Atina

Crnadak na Poslovnom forumu BiH - Grčka: Unaprijediti ekonomske odnose

Crnadak na Poslovnom forumu BiH - Grčka: Unaprijediti ekonomske odnose
Foto: FENA / Vijesti.ba
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak naglasio je danas na Poslovnom forumu BiH - Grčka u Atini, da BiH i Grčka imaju prijateljske odnose, nemaju otvorenih pitanja, ali da je potrebno unaprijediti ekonomske odnose i vanjskotrgovinsku razmjenu.

Poslovni forum je organiziralo Ministarstvo vanjskih poslova BiH (MVPBiH), u saradnji s Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa (MVTEO) BiH i Vanjskotrgovinskom komorom BiH (VTKBiH).
 
Tokom izlaganja, Crnadak je poručio da je taj forum odlična prilika da se institucije i privredni subjekti iz BiH i Grčke bolje upoznaju i razmijene iskustva te izrazio nadu da će iz više od 50 planiranih direktnih poslovnih susreta proizaći i konkretni dogovori, koji će donijeti obostranu korist.
 
Na otvaranju Poslovnog foruma, osim Crnatka, obratio se i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH  Mirko Šarović, potpredsjednik VTKBiH Nemanja Vasić i direktor Agencije za unaprjeđenje stranih investicija u BiH (FIPA) Gordan Milinić.
 
Sa grčke strane, na Forumu su učestvovali predstavnici Grčke federacije preduzeća (SEV), predstavnici Ministarstva vanjskih poslova Grčke, kao i predstavnici Ministarstva investicija Grčke.
 
Tokom Poslovnog foruma potpisan je Memorandum o razumijevanju između SEV-a i VTKBiH, a održan je i veći broj sastanaka bh. i grčkih privrednika.
 
Po završetku Foruma, Crnadak se sastao sa alternativnim ministrom vanjskih poslova Grčke Giorgosom Katrougalosom, saopćeno je iz MVP-a BiH.             

(Vijesti.ba / FENA)

Komentari - Ukupno %

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
1000 karaktera preostalo
Prikaži još

Izdvajamo