Sarajevo -6 °C Nedjelja 24.02.

19.05.2018. / 12:18h Galerije - Peti međunarodni skup

Stari ljepotani: Mostar u znaku sjajnih oldtimera

Jutros je na platou ispred Gradske vijećnice u Mostaru započela revija starih automobile – oldtimera, u organizaciji Oldtimer kluba Mostar.

Skup bi, prema najavama organizatora trebao biti najuspješniji dosad, pošto su pokroviteljstvo ovog puta preuzeli UNESCO i međunarodna organizacija nacionalnih saveza, klubova i grupacija koji brinu o starim autima – FIVA. Očekuje se dolazak oko 70 automobila iz 15 zemalja Evrope, a nakon revije u planu je i mala svečanost.

Oldtimer klub Mostar od prošle godine član je FIVA-e, što je doprinijelo uključenju evropske krovne organizacije u organizaciju samog događaja. Ovogodišnji skup peti je po redu u gradu na Neretvi, a svi dosadašnji prema riječima učesnika bili su kvalitetno organizovani.

Predsjednik Oldtimer kluba Mostar Zdravko Vidović istakao je članstvo kluba u UNESCO-u, što dosad nije klub ove vrste iz regiona nije uspio postići.

- Današnja revija je nešto posebno i nešto što u Bosni i Hercegovini dosad nije viđeno, rekao je Vidović.

S obzirom na to da FIVA osigurava i objedinjuje historijsko-tehničke podatke o starim motornim vozilima, uspostavlja i podupire kontakte između klubova ljubitelja vozila diljem svijeta, saveza i ostalih grupacija, te potiče interes za održavanje tradicije motornih vozila i korištenje starodobnih vozila na javnim cestama, mostarski “Oldtimer klub” ovim postaje prepoznat u Evropi i svijetu.


(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!