18°C
Mostar 16°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 17°C
Bihać 16°C
Powered by Dark Sky

17.05.2018 / 14:27 Politika - Šefik Džaferović

Između četiri imena na Konvenciji izabrati kandidata SDA

Između četiri imena na Konvenciji izabrati kandidata SDA
Foto: Vijesti.ba
U Sarajevu će sutra biti održana sjednica Predsjedništva SDA, na kojoj bi trebalo da bude odlučeno da li će na stranačkoj Konvenciji, planiranoj za 26. maj, kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH biti biran aklamacijom ili tajnim glasanjem.

Prethodno je Kadrovska komisija SDA odlučila je da Predsjedništvu stranke proslijedi imena četiri funkcionera koje je članstvo predložilo kao kandidate za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda i to: Denis Zvizdić, Sebija Izetbegović, Šefik Džaferović i Safet Softić.
 
Potpredsjednik SDA Šefik Džaferović potvrdio je danas da je ovo bio jednoglasni stav Kadrovske komisije.
 
"Zastupam tezu da proces treba da bude dovršen onako kako je započet. Tražili smo od opštinskih organizacija da nominuju kandidate, sa jasnom porukom da će ta nominacija poslužiti za formiranje liste kandidata, koja će biti dostavljena Konvenciji stranke, koja će tajnim glasanjem odabrati kandidata SDA za člana Predsjedništva BiH", rekao je Džaferović novinarima u Sarajevu.
 
On očekuje da će Predsjedništvo na sutrašnjoj sjednici utvrditi prijedlog od četiri kandidata i dostaviti ga Konvenciji stranke, kako bi se ona tajnim glasanjem izjasnila o tome ko će biti SDA-ov kandidat.

"Mi smo za Predsjedništvo Stranke utvrdili prijedlog četiri kandidata, prijedlog četiri imena. Očekujem da i Predsjedništvo Stranke utvrdi prijedlog od četiri imena i dostavi Konvenciji, da se Konvencija tajnim glasanjem izjasni o tome ko će biti kandidat SDA za Predsjedništvo BiH" , kazao je Džaferović.
 
(Vijesti.ba)

Komentari - Ukupno %

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
1000 karaktera preostalo
Prikaži još

Izdvajamo