16°C
Mostar 21°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 18°C
Bihać 15°C
Powered by Dark Sky

17.05.2018 / 12:15 Politika - Sadik Ahmetović

Najbolje bi bilo raspustiti Parlament do izbora

Najbolje bi bilo raspustiti Parlament do izbora
Foto: Vijesti.ba
S dnevnog reda Predstavničkog doma PSBiH danas je skinuto više tačaka, jer za njih nije bilo dostavljeno mišljenje nadležnih parlamentarnih komisija. Tokom rasprave o dnevnom redu neki od poslanika potencirali su pitanje zbog čega komisije ne zasjedaju i ne rade svoj posao, a što se u konačnici odražava i na dnevni red Doma.

Dušanka Majkić, zastupnica SNSD-a, pokušala je ukazati na problem blokade Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-siogurnosne agencije (OSA) te je istakla da je ovo problem koji se više ne smije ignorirati, jer je nepojmljivo da u jednoj zemlji obavještajna agencija radi bez parlamentarnog nadzora. Međutim, daljnju diskusiju o ovoj temi prekinuo je Mladen Bosić, predsjedavajući Doma, kazavši Majkić da se „drži dnevnog reda“.
 
Sadik Ahmetović, poslanik Nezavisnog bloka, rekao je da bi najbolje bilo da se Predstavnički dom raspusti do oktobarskih izbora.
 
- To bi bilo dobro iz dva razloga. Bila bi mirna Bosna i novac koji ovdje trošimo, ne bismo ga trošili, nego bismo ga usmjerili za ove jadne izbjeglice ispod šatora - kazao je Ahmetović.
 
Bosić je konstatirao da se Ahmetovićevo javljanje nije odnosilo na primjedbu na dnevni red.

 

(Vijesti.ba / Avaz)

 

Komentari - Ukupno %

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
1000 karaktera preostalo
Prikaži još

Izdvajamo