Sarajevo 9 °C Petak 19.10.


16.05.2018. / 12:09h BiH - Podignuta optužnica

Mladići iz Tuzle krijumčarili Armence za 300 eura

Mladići iz Tuzle krijumčarili Armence za 300 eura
Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv dvije osobe koje se terete da su počinile krivično djelo krijumčarenje.

Optužnica je podignuta protiv Hrustana Durakovića (1998.) i Branka Gavrilovića (1990.) iz Tuzle, državljana BiH.
 
Oni se terete da su u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi, nedozvoljeno omogućili prihvat i prevođenje više osoba preko državne granice iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu te prevozili navedene osobe u namjeri da im omoguće boravak u BiH.
 
Duraković se tereti da je u augustu 2017. godine, nakon što je ostvario kontakt s njemu poznatom osobom iz Pljevalja i prihvatio ponudu za ugovorenu novčanu naknadu od 300 eura da iz Pljevalja preveze strane državljane u BiH, angažovao optuženog Gavrilovića. Potom su preuzeli tri krijumčarene osobe, državljane Armenije, i vozilom povezli prema granici s BiH te u blizini granice izašli iz navedenog vozila i zajedno s drugooptuženim, pješice, šumskim putem, zaobilazeći granični prelaz ušli na teritoriju BiH gdje ih je u blizini sačekao optuženi Duraković svojim vozilom, koji je preko graničnog prijelaza ušao u BiH kako bi ih dalje prevezao prema unutrašnjosti BiH.
 
U svojoj daljoj namjeri optuženi su spriječeni prilikom kontrole koju su izvršili policijski organi u graničnom pojasu naselja u mjestu Markovića Kolo, općina Čajniče.
 
Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

 

(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!