Sarajevo 0 °C Subota 19.01.


15.05.2018. / 19:50h BiH - Izmjene izbornog zakona

Delegacija EU o Čoviću: Preuzmite odgovornost i ne udaljavajte se od evropskih standarda

Delegacija EU o Čoviću: Preuzmite odgovornost i ne udaljavajte se od evropskih standarda
Nakon što je lider HDZ-a BIH Dragan Čović izjavio da je kasno za izmjene Izbornog zakona BIH, zatražili smo komentar u Delegaciji EU u BIH.

Njihov odgovor upućen portalu Vijesti.ba prenosimo u nastavku:

- "Očekujemo da vlasti osiguraju adekvatno održavanje izbora i nesmetanu provedbu izbornih rezultata. Iako smo i dalje predani pomaganju ovog procesa, odgovornost je na domaćim liderima da pronađu rješenje koje zadovoljava i odluku u slučaju Ljubić i potrebe građana BiH.

Vjerujemo da se svim izmjenama izbornog zakonodavstva u BiH treba pristupiti kroz dijalog i kompromis. Svi politički lideri trebaju preuzeti odgovornost i pokazati spremnost da kompromisom postignu rješenje kada je u pitanju Dom naroda Federacije.

Bilo koji prijedlog mora poštovati sudske odluke i vladavinu prava, kao i približavati se evropskim standardima, a ne udaljavati se od njih, rečeno je iz Delegacije EU za Vijesti.ba.

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 30

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još