Sarajevo -1 °C Utorak 22.01.


14.05.2018. / 09:53h Zanimljivosti - Sreća na sreću

Australac dobio na lutriji dva puta u sedam dana

Australac dobio na lutriji dva puta u sedam dana
Stanovnik Sydneya osvojio je dobitak na australskoj lutriji dva puta za manje od sedam dana, što mu je donijelo ukupno oko dva miliona američkih dolara.

Muškarac u četrdesetiim godinama, čiji identitet nije objavljen, prvo je dobio milion australskih dolara u ponedjeljak, 7. maja, a potom još milion i po australskih dolara u subotu, 12. maja.

"Nisam vjerovao šta se događa. Šanse da dobijete dva puta u tako kratkom periodu mora da su nepostojeće. Volio bih da imam nekakav savjet za ostale o tome kako da dobiju na lutriji, ali nemam", rekao je ovaj čovjek, prenio je AFP.

Na pitanje šta će uraditi sa novcem, odgovorio je da "neće postupati glupo". On planira ulaganja u nekretnine u Sydneyu, kupovinu novog automobila i odmor u Honoluluu, za koji kaže da se "podrazumijeva".

Organizatori lutrije nisu mogli da procijene kolike su šanse za dva dobitka u sedam dana, a vjerovatnoća da se to desi jednom je jedan prema 1,845 miliona.

U lutriji kažu da im nije poznat primjer da je neko dobio dva puta u tako kratkom periodu.

(Vijesti.ba / SRNA)


Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!