Sarajevo -2 °C Subota 23.02.

12.05.2018. / 19:00h Galerije - Životinjski svijet

Nevjerovatne fotografije majki i mladunčadi

Ljubav majke prema djetetu je instiktivna, neograničena i bezuslovna, a sličan odnos pun ljubavi vidljiv je i u životinjskom svijetu, između majki i njihovih mladunčadi.

Fotoreporter Anadolu Agency (AA) u Bursi zabilježio je neobično lijepe i interesantne fotografije majki i njihovih mladunčadi, počevsi od koza, krava, jelena, pa do roda, mački i kengura.

Upornost i snaga koje majke ulažu dok svoju mladunčadi uče da opstanu u životu, budu snažni, da love, prave gnijezda, lete ili dođu do hrane, definitivno su uzrokovane snažnom, bezuvjetnom i instiktivnom ljubavi.

Fotografije majki i mladunčadi, pokazuju koliko je ljubav majke prema mladunčetu vidljiva, odnosno da to nije osjećaj svojstven samo čovjeku.

Majke u životinjskom svijetu kreću se sa osjećajem da su spremne spriječiti svaku opasnost i da zaštite svoju mladunčadi, noseći ih pritom u krilu, na leđima, u torbama ili držeći pored sebe.

 

(Vijesti.ba / AA)


Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!