Sarajevo 10 °C Subota 20.10.


26.04.2018. / 16:04h Regija - Čelnik srbijanskih radikala

Šešelj najavio da ide u Hrtkovce 6. maja unatoč zabrani policije

Šešelj najavio da ide u Hrtkovce 6. maja unatoč zabrani policije
Čelnik srbijanskih radikala i osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj najavio je u četvrtak da će unatoč zabrani policije, doći 6. maja u selo Hrtkovce, pretežito nastanjeno Hrvatima, kako je ranije najavljivao.

On je dodao kako su radikali podnijeli žalbu na odluku policije da im ne dopusti održavanje skupa kojega su najavili na istom mjestu i upravo na obljetnicu održavanja sličnog skupa na kojemu je Šešelj početkom 90-ih godina izrekao prijetnje Hrvatima koji žive u tom mjestu, zbog kojih je osuđen u Haagu.   

Radikali će tamo unatoč zabrani otići, poručio je Šešelj dodavši da se, bude li postavljen kordon policije, oni neće s njome sukobiti. Inzistirajući da je okupljanje njihovo ustavno pravo on je ustvrdio da policija neće imati razloga primijeniti silu nad njegovim pristašama jer oni, po njegovim riječima, neće pribjegavati sili niti predstavljati "opasnost" za neistomišljenike koji su također najavili dolazak u Hrtkovce, prenosi Hina.

"Opasnost neće prijetiti ni lideru Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenadu Čanku, kao ni Radoslavu Milojičiću, zastupniku Demokratske stranke", kazao je Šešelj govoreći o predstavnicima stranki koji su najavili da će, u slučaju Šešeljeva dolaska, također doći u Hrtkovce, ne zato da bi održali skupove, već da bi zaštitili tamošnje građane.

(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 26

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još