Sarajevo -3 °C Petak 18.01.


25.04.2018. / 12:13h Politika - Odgovor Dušanki Majkić

Pandurević: Imamo dokaze da Dodik prisluškuje ljude SDS-a i SZP-a, Ivanića fizički prate

Pandurević: Imamo dokaze da Dodik prisluškuje ljude SDS-a i SZP-a, Ivanića fizički prate
Nevjerovatno je dokle seže bahatost SNSD-a, da gospođa Dušanka Majkić misli da svi imamo kolektivnu amneziju, pa tvrdi da SDS ne dozvoljava da neko iz SNSD vodi Komisiju za nadzor nad radom OBA, poručila je danas potpredsjednica SDS-a i šefica Kluba poslanika ove stranke u Parlamentu BiH Aleksandra Pandurević, pišu Vijesti.ba.

"Podsjećam gospođu Majkić da je njen kolega Nikola Špirić smijenjen sa čela Komisije, na našu inicijativu, jer je falsfikovao zaključke Komisije i takve falsfikovane ih poslao OBA, a sve s ciljem da spriječi i opstruiše istragu o aferi ''Ušće'' čiji su glavni akteri upravo ljudi iz SNSD. Dakle, po njoj, krivi smo mi jer smo lisici zatvorili kokošinjac", istakla je ona.

Pandurević je podsjetila da je Klub SDS-a je i tada rekao da nema ništa protiv da delegat Sredoje Nović, koji je član Komisije, ili neko drugi iz SNSD vodi Komisiju.

"Ako im je zaista stalo do nadzora, neka se vrate u Komisiju i rade, umjesto što bojkotuju rad, insistirajući na Špiriću koji je prekršio Zakon o OBA, i počinio ozbiljno krivično djelo. Nama je samo žao što Tužilaštvo BiH nije riješilo  slučaj ''Ušće'' i falsfikovanje zaključaka, a moralo je prioritetno postupiti po njemu", navela je Pandurević.

Poručila je Dušanki Majkić da ukoliko ima saznanja da se neko nelegalno prisluškuje, treba da ih prijavi nadležnim organima.

"Čega se plaši? Samo kriminalci se plaše prisluškivanja. Evo, mi znamo, i imamo i dokaze da njen šef Milorad Dodik prati telefone funkcionera SDS i SZP, pa se na to i ne osvrćemo. Čak imamo dokaze da gospodina Mladena Ivanića, člana Predsjedništva, i fizički prate i ''pokrivaju'' njegove sastanke. Gospođa Majkić treba da zna da mi nismo oni i da se mi takvim stvarima ne služimo", istakla je Pandurević.

Prema njenim riječima, Dušanka Majkić ne treba da se brine za izbor direktora policijskih agencija na nivou BiH, niti ima potrebe da "iznosi laži kako bi se preko naših leđa dodvorila partijskom šefu i obezbijedila da ponovo bude na listi".

"Bolje je gospođi Majkić da se brine što SNSD nema kandidata za predsjednika Republike Srpske i da tu ponudi neko rješenje, a u ovom momentu jedino rješenje im je da podrže našeg kandidata Vukotu Govedaricu jer samo tako mogu učestvovati u pobjedi", smatra Pandurević, prenose Vijesti.ba.


(Vijesti.ba) 


Komentari - Ukupno 33

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još