Sarajevo 0 °C Subota 19.01.


23.04.2018. / 22:49h BiH - Uoči dolaska Matvijenko

MUP RS upozorava: Ne nosite ruksake, izbjegavajte prozore, terase

MUP RS upozorava: Ne nosite ruksake, izbjegavajte prozore, terase
Sutra će u zvaničnoj posjeti Banja Luci boraviti delegacije Vijeća Federacije Federalne skupštine Ruske Federacije na čelu s predsjednicom Valentineom Matvijenko Republici Srpskoj. U 11.45 biće upriličen svečani doček ispred Palate Republike, nakon čega slijedi sastanak sa predsjednikom RS Miloradom Dodikom, a u 12.45 zakazana je konferencija za medije.

Matvijenko će kasnije boraviti na svečanoj sjednici Narodne skupštine RS.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske saopštilo je da će povodom posjete preduzeti najviši stepen mjere bezbjednosti.

Blokirane saobraćajnice

S tim u vezi, u sklopu mjera bezbjednosti, u utorak 24. aprila, u vremenskim intervalima od 11,00 do 12,00 časova, u vrijeme dolaska delegacije, i od 16,00 do 17,00 časova, u vrijeme odlaska delegacije, od Međunarodnog aerodroma Banja Luka u Mahovljanima do Banja Luke, biće zabranjen saobraćaj za sva motorna vozila, i to: dijelom magistralnog puta Laktaši – Gradiška, od skretanja za aerodrom do Aleksandrovca, od Aleksandrovca do Aleksandrovačke petlje, dionica autoputa E661 (Gradiška – Banja Luka), od Aleksandrovačke petlje do Klašnica, PRSMV, zapadni tranzit (ulica Krajiških brigada) – ulica Ranka Šipke – ulica Vuka Karadžića – ulica Kralja Petra IKarađorđevića – ulica Bana dr Todora Lazarevića.

Takođe, na gore navedenoj trasi kretanja delegacije, u pomenutim vremenskim intervalima biće ograničeno i kretanje drugih učesnika u saobraćaju uključujući bicikliste i pješake. Apelujemo na građane da na toj trasi puta ne ostavljaju parkirana vozila.

Savjeti građanima

Građanima savjetujemo da u utorak izbjegavaju kretanje pomenutom trasom i užim centrom grada, zbog toga što će veliki broj saobraćajnica biti zatvoren za saobraćaj i ograničeno kretanje pješaka.   Apelujemo na sve građane da se pridržavaju uputstava Ministarstva i drugih institucija koje učestvuju u organizaciji posjete ruske delegacije.

Građanima savjetujemo da obavezno poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, izbjegavaju nošenje ruksaka i torbi i da svakako uz sebe imaju neki identifikacioni dokument. Takođe, savjetujemo da izbjegavaju otvaranje prozora, izlaske na terase, krovove zgrada i slično.

Savjeti medijima

Predstavnike medijskih kuća, druge subjekte, kao i građane obavještavamo da je na području trase kretanja i užeg centra Banjaluke zabranjena upotreba dronova.

Istovremeno, predstavnici medijskih kuća koji su se akreditovali za praćenje svih događaja koji se organizuju povodom posjete ruske delegacije, treba da na sebi imaju jasno istaknutu akreditaciju.

Predstavnici medija su dužni da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu.

Sve informacije, predstavnici medija mogu dobiti od Biroa za odnose sa javnošću Predsjednika Republike Srpske.

Zabrane

U užem centru grada, u ulici Kralja Petra I Karađorđevića, od raskrsnice sa ulicom Srpska do raskrsnice sa Alejom Svetog Save, u ulici Bana Milosavljevića, u ulici Srpska, od raskrsnice sa ulicom Bana Milosavljevića do raskrsnice sa ulicom Ivana Franje Jukića,u vremenu od 09,00 do 17,00 časova, na snazi je naredba o zabrani rada ugostiteljskih, trgovačkih i drugih objekata u kojima se pruža uslužna djelatnost, te točenje alkoholnih pića.


(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 34

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još