Sarajevo -1 °C Utorak 22.01.


22.04.2018. / 17:03h Politika - Predsjednik NDP-a

Čavić: Uskoro zajednička platforma Saveza za promjene

Čavić: Uskoro zajednička platforma Saveza za promjene
Predsjednik NDP-a Dragan Čavić rekao je danas da članice Saveza za promjene rade na usaglašavanju zajedničke platforme za opšte izbore.

"Još nemamo sporazum u konačnoj formi, tako da u ovom trenutku ne možemo iznijeti svoj stav, osim da ćemo na nacrt sporazuma, koji smo dobili jutros, dati svoje sugestije, jer smatramo da se on može popraviti", rekao je Čavić novinarima nakon sjednice Predsjedništva NDP-a u Doboju.

On kaže da ponuđeni sporazum po svom sadržaju ima nekoliko elemenata u kojima nema ništa sporno, ali da NDP smatra da u formulacijama i programskom dijelu neke prioritete treba drugačije poslagati, a riječ je o ključnim stvarima ukoliko ostvare izbornu pobjedu.

Čavić očekuje pozitivan ishod kada je riječ o donošenju sporazuma, kao i da će u narednom periodu sve stvari biti definisane sa partnerima iz Saveza za promjene.

"Istovremeno se radi na širenju partnerstva u okviru Saveza za promjene i mislim da tu ima mjesta za optimizam, kao i da će stvari ići u dobrom pravcu", rekao je Čavić.

On je naveo da je na današnjoj sjednici Predsjedništva NDP-a razgovarano o aktuelnim pitanjima, te aktivnostima na terenu.

"Na pojedinim mjestima imamo dovoljno razloga za zadovoljstvo, dok se u nekim stvari ne odvijaju željenim tokom", rekao je Čavić i najavio niz aktivnosti koje, kako kaže, neće biti u funkciji neposrednih priprema za izbore, već rad na jačanju partijske infrastrukture.

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!