4°C
Mostar 5°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 5°C
Bihać 5°C
Powered by Dark Sky

18.04.2018 / 19:00 Politika - Na zahtjev SNSD-a

U petak vanredna sjednica o izjavi Izetbegovića, bez prisustva SDA

U petak vanredna sjednica o izjavi Izetbegovića, bez prisustva SDA
Foto: Vijesti.ba
Klub SNSD-ovih poslanika u Parlamentu BiH podnio je zahtjev za sazivanje hitne sjednice Predstavničkog doma BiH povodom posljednjih izjava člana Predsjedništva BiH i lidera SDA Bakira Izetbegovića. Predsjedavajući PD Mladen Bosić zakazao je sjednicu za petak u 10 sati. Iz SDA su poručili da neće prisustvovati.

Bosić je istakao da je odluku o sazivanju vanredne sjednice donio nakon konsultacija sa druga dva člana Kolegijuma. On od predlagača očekuje da mu dostave materijal za traženu sjednicu.

Mišljenja je da Izetbegovićeve izjave asociraju na rat, ali da takvih izjava ima na svim stranama. "One služe za prikupljanje političkih poena", rekao je Bosić.

psbih-2018-bosic

SNSD traži hitnu sjednicu u roku tri dana sa jednom tačkom dnevnog reda: Ratnohuškačke izjave izjava člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića u vezi sa proizvodnjom naoružanja u fabrikama namjenske industrije na teritoriji Federacije BiH.

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma i potpredsjednik SDA Šefik Džaferović poručio je da neće podržati sazivanje ove sjednice, niti da će joj, ukoliko bude sazvana, prisustvovati poslanici SDA.

"To je najprizemnija zloupotreba Predstavničkog doma", rekao je Džaferović, te poručio da Izetbegović nikada nije davao ratnohuškačke izjave.

On je istakao da predsjednik SNSD-a na dnevnoj bazi daje izjave kojima atakuje na suverenitet BiH. "Ako bismo tako postupali, onda bismo stalno imali vanredne sjednice ovog doma", naveo je, između ostalog, Džaferović.

2

1

(Vijesti.ba)

Izdvajamo