9°C
Mostar 16°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 7°C
Bihać 9°C
Powered by Dark Sky

17.04.2018 / 11:29 BiH - Martin Raguž

Usvojiti ZKP i izbjeći paralizu pravosuđa u BiH

Usvojiti ZKP i izbjeći paralizu pravosuđa u BiH
Martin Raguž / Vijesti.ba
Delegati Doma naroda Parlamenta BiH danas raspravljaju o Zahtjevu delegata kluba hrvatskog naroda: Ljilje Zovko, Bariše Čolaka, Zdenke Džambas, Marija Karamatića i Martina Raguža za razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine po hitnom postupku.

Delegat Kluba Hrvata u Parlamentu BiH Martin Raguž upozorio je danas na neophodnost usvajanja Zakona o krivičnom postupku BiH, kako bi se spriječila paraliza pravosudnog sistema u državi, pišu Vijesti.ba.

On je napomenuo da se u parlamentarnoj proceduri trenutno nalaze tri prijedloga koja tretiraju izmjene ovog Zakona i to dva u Predstavničkom domu i jedan u Domu naroda BiH.

''Postoji mogućnost da niti jedan od tih prijedloga neće dobiti podršku. Stoga nam je  potrebno rješenje koje će dobiti podršku oba doma'', naveo je Raguž, pišu Vijesti.ba.

Istakao je da je kroz raspravu neophodno ukloniti eventualne nedostatke, te osigurati usklađenost državnog sa entitetskim zakonima.

"Ne treba da nosimo sliku da politika ubija pravosuđe", poručio je Raguž.
 

(Vijesti.ba)

Komentari - Ukupno %

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
1000 karaktera preostalo
Prikaži još

Izdvajamo