Sarajevo 0 °C Subota 19.01.


16.04.2018. / 16:13h BiH - Zaključak

Skupština KS nije ovlašteni predlagač inicijative za tekst himne BiH

Skupština KS nije ovlašteni predlagač inicijative za tekst himne BiH
Obavijest Kolegija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u vezi s zaključkom Skupštine Kantona Sarajevo (KS) primljena je k znanju danas u okončanom nastavku 61. sjednice Ustavnopravnog povjerenstva Predstavničkog doma PSBiH.

Također, usvojen je i zaključak kojim se Kolegij Predstavničkog doma PSBiH obavještava da je Povjerenstvo razmatralo zaključak Skupštine KS i da je odlučeno da se zaključak Skupštine uputi Kolegiju Doma na daljnje postupanje, sukladno Poslovniku Predstavničkog doma PSBiH.

U obavijesti Kolegija Zastupničkog doma PSBiH navodi se da, po Poslovniku Predstavničkog doma, Skupština KS nije ovlašteni predlagač inicijative za tekst himne BiH te da Kolegij Predstavničkog doma PSBiH nije postigao saglasnost o njenom uvrštavanju u dnevni red sjednice Predstavničkog doma PSBiH, saopćeno je iz PSBiH.

 

(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!