7°C
Mostar 10°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 3°C
Bihać 1°C
Powered by Dark Sky

02.04.2018 / 09:58 Ostali sportovi - Slovenija

Bh. klizači nastupili na međunarodnom takmičenju Alpe Adria Trophy u Celju

Bh. klizači nastupili na međunarodnom takmičenju Alpe Adria Trophy u Celju
Foto: Vijesti.ba
Reprezentativci Bosne i Hercegovine u brzom klizanju, članovi klizačkog kluba "Bosna" Samra Selimbegović, Mak i Illan Krstić, Pierre Bennett i Ermin Raščić, uz podršku Saveza klizačkih sportova BiH, nastupili su od 31. marta do 01. aprila na međunarodnom takmičenju Alpe Adria Trophy u Celju (Slovenija), saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova BiH.

U konkurenciji 130 brzoklizača iz 7 zemalja, naši takmičari imali su solidan nastup. Samra Selimbegović, zauzela je četvrto mjesto, Mak Krstić bio je peti, a Pierre Bennett šesti. Najmlađi predstavnici BiH Ermin Raščić i Illan Krstić zauzeli su 12., odnosno 13. mjesto.
 
Na osnovu osvojenih bodova sa četiri posljednja takmičenja iz serije Alpe Adria u ukupnom plasmanu Mak Krstić je osvojio prvo mjesto, Tarik Omeragić zauzeo je drugo mjesto, Samra Selimbegović i Hana Hasanefendić osvojile su četvrto mjesto, dok je Illan Krstić bio peti, a Ermin Raščić i Mehmed Zajimović zauzeli su osmo mjesto. Sumeja Zajimović u ukupnom plasmanu je na 11.mjestu.
 
U Savezu klizačkih sportova BiH su zadovoljni nastupom i rezultatima naših predstavnika na sva četiri takmičenja iz serije Alpe Adria Trophy, a posebno su ponosni na njihovo dostojanstveno predstavljanje naše zemlje u svijetu.

 

(Vijesti.ba)

Izdvajamo