13°C
Mostar 15°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 17°C
Bihać 15°C
Powered by Dark Sky

31.03.2018 / 22:07 BiH - Studenti traže ispravku

U Parku nacija u Lisabonu stoji karta prepolovljene teritorije BiH

U Parku nacija u Lisabonu stoji karta prepolovljene teritorije BiH
Foto: Agencije / Vijesti.ba
Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu (SPUS) zatražio je putem Ambasade Portugala u Bosni i Hercegovini da nadležni organi te zemlje što prije otklone grešku učinjenu u Parku nacija u Lisabonu, na mjestu predviđenom za našu naciju, a gdje je teritorija naše države BiH pogrešno označena, tačnije pogrešno ucrtana i prepolovljena.

Kako je saopćeno iz SPUS-a, veliki broj bh. studenata koji borave u Portugalu, usljed studentskih razmjena ili nekim drugim prilikama, obratili su se Studentskom parlamentu kako bi skrenuli pažnju na ovu, kako navode, veliku grešku i zatražili njeno hitno otklanjanje.

-S obzirom na veoma dobre prijateljske odnose između Bosne i Hercegovine i Portugala, vjerujemo da je ovo bila nenamjerna greška, koja će biti što prije ispravljena, a naši prijateljski odnosi još više učvršćeni - navodi SPUS u pismu Ambasadi Portugala u BiH.

Poziva studente iz BiH da i dalje na ovakav način djeluju, "boreći se u svakom dijelu svijeta za našu državu BiH, a time i za našu ljepšu budućnost te da je na najljepši mogući način predstavljaju".

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo