Sarajevo -1 °C Srijeda 12.12.

23.03.2018. / 15:40h BiH - Respektabilna odgojno-obrazovna institucija

Treća gimnazija Sarajevo obilježila 70 godina postojanja

Prigodnim kulturnim programom, Treća gimnazija Sarajevo danas je obilježila 70 godina postojanja i uspješnog rada.

Direktorica Treće gimnazije Senada Salihović istakla je da je škola tokom godina mijenjala svoj naziv, ali ne i misiju da bude respektabilna odgojno-obrazovna institucija.

- U toku rata porušena, nakon rata obnovljena, Treća gimnazija je danas još bolja i uspješnija, a trenutno je pohađa 662 učenika - kazala je.

Također, istakla je da je Treća gimnazija tokom godina nizala brojna priznanja i dostignuća te da uspjeh škole za prošlu godinu iznosi 4,61.

Profesorica Gaiba Sijarić koja je upisala Treću gimnaziju 1948. godine, kada je i oformljena, prisjetila se školskih dana poistovjećujući ih sa bezbrižnošću. Izrazila je ponos što je pohađala Treću gimnaziju, jer je, kako kaže, uvijek proizvodila kvalitetan kadar.

- Nakon Drugog svjetskog rata, vremena su bila jako teška, za razliku od danas, kada djeca u ovoj školi imaju vrlo opremljene učionice i kvalitetan program - zaključila je.

Svečanosti obilježavanja 70 godina Treće gimnazije prisustvovao je veliki broj bivših đaka i profesora, kao i predstavnika društvenog i političkog života u BiH.

(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!