Sarajevo -3 °C Subota 15.12.


22.03.2018. / 14:24h Crna hronika - Preminula pacijentica iz Žepča

Novi smrtni slučaj usljed gripe H1N1 u zeničkoj bolnici

Novi smrtni slučaj usljed gripe H1N1 u zeničkoj bolnici
Novi tragičan slučaj uzrokovan oboljenjem gripe H1N1 dogodio se 17. marta u Jedinici intenzivnog liječenja Kantonalne bolnice Zenica, kada je preminula pacijentica A. A. (32) iz Žepča.

Kako su kazali iz bolnice, pacijentica je 10. marta primljena u Odjel za infektivne bolesti, sa simptomima ozbiljne respiratorne insuficijencije i isti dan je premještena u Jedinicu intenzivnog liječenja, na aparat za mehaničku ventilaciju.

- I pored svih poduzetih mjera intenzivnog liječenja, bolest je završila smrtnim ishodom. Procijenjeno je da je pacijentica kao popratnu bolest imala konstituciju koja je u njenoj dobi podložna komplikacijama respiratornog sistema - kažu iz zeničke bolnice.

Ovo je četvrti pacijent koji je preminuo u Kantonalnoj bolnici Zenica, koji je bio pozitivan na H1N1, takozvani svinjski grip, i čiji se uzrok smrti veže za ovu gripu.

(Vijesti.ba / Avaz)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!