Sarajevo 0 °C Subota 19.01.


17.03.2018. / 14:51h Regija - Andrej Plenković

Pelješki most ide dalje i nema veze sa razgraničenjem s BIH

Pelješki most ide dalje i nema veze sa razgraničenjem s BIH
Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković izrazio je uvjerenje da će žalbe u vezi s tenderom za izgradnju Pelješkog mosta biti brzo riješene i da će taj projekt biti nastavljen u skladu sa planovima.

"Nakon toga i nakon dobijenih 357 miliona eura bespovratnih sredstava od EU i saglasnosti Evropske komisije, koja je shvatila da izgradnja mosta nema utjecaja na pitanje razgraničenja između Hrvatske i BiH i da se nedvosmisleno gradi na hrvatskoj teritoriji, nastavljamo sa projektom i vjerujem da ćemo ga realizovati, ako ne do kraja mandata ove vlade, onda sigurno na početku idućeg mandata", rekao je Plenković.
 
On smatra da će time konačno biti riješena strateška stvar i za Pelješac i za Dubrovačko-neretvanski kanton.
 
Plenković je ocijenio da će se time osigurati bolja, kvalitetnija i brža povezanost, posebno u ljetnim mjesecima kad se kilometarske kolone i gužve stvaraju prilikom prolaska kroz BiH i Neum.

 

(Vijesti.ba / SRNA)


Komentari - Ukupno 62

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još