Sarajevo 0 °C Subota 19.01.


16.03.2018. / 15:29h Politika - Edin Forto za Vijesti.ba

Rado bismo da Konakovićeva Vlada bude smijenjena

Rado bismo da Konakovićeva Vlada bude smijenjena
Skupština KS raspravljaće na sjednici 19. marta o smjeni premijera Elmedina Konakovića. Pred zastupnicima je jedna tačka dnevnog reda - Prijedlog za glasanje o nepovjerenju Vladi KS.

Zastupnik Naše stranke u kantonalnoj Skupštini Edin Forto za Vijesti.ba kaže da, prevashodno, Zakon i Poslovnik ne prepoznaju smjenu premijera, nego isključivo cijele Vlade KS.

"Ako je iko u prethodne tri godine bio kritičan prema ovom sazivu Vlade, bila je Naša stranka. Ovo nije naša Vlada, niti smo za nju glasali, a nismo bilo čim vezani za nju. Rado bismo vidjeli da ta Vlada bude smijenjena. No, ako ovo nije smjena Vlade, ako ćemo i dalje gledati sve ministre koje smo toliko kritikovali zbog stanja u vodosnabdijevanju, javnom prevozu, obrazovanju, zdravstvu.... Ako će isti ljudi raditi, to onda nije smjena Vlade, nego je kozmetika i nešto što vladajuća većina pokušava da nametne - ko će od danas do kraja mandata slikati pored novootvorenih objekata, a ne da se uradi bilo što na dobrobit građana", ističe on. 

Stoga će, kako kaže, na sjednici 19. marta Naša stranka principijelno utvrditi da li se radi o zahtjevu za smjenu Vlade KS.

"To bismo svakako podržali. No, ukoliko je riječ o tome ko će se slikati pored novootvorenih objekata, onda bismo izbjegli da u tome učestvujemo. Dakle, vlada koju mi ćemo mi podržati sigurno neće biti neka nova koju će SDA, SBB i BPS predložiti. Vlada koju ćemo mi podržati jeste ona koja će doći nakon izbora u oktobru", poručio je Forto. 

Podsjećamo, inicijativu za smjenu premijera Konakovića pokrenula je SDA. Od 35 zastupnika u Skupštini KS, ovaj zahtjev potpisalo je njih 13.

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još