Sarajevo -3 °C Srijeda 19.12.


13.03.2018. / 14:29h BiH - Traži se hitna sjednica GO SSSBiH

Kurtović pisao Bajramoviću: Sazovite nastavak Kongresa ili snosite posljedice

Kurtović pisao Bajramoviću: Sazovite nastavak Kongresa ili snosite posljedice
Predsjednik Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u FBiH Samir Kurtović uputio je danas predsjedniku Saveza samostalnih sindikata BiH (SSSBiH) Ismetu Bajramoviću zahtjev za održavanje sjednice Glavnog odbora SSSBiH u narednih sedam dana. Predlaže jednu tačku dnevnog reda - Određivanje mjesta i datuma nastavka Kongresa od 22. februara 2018. godine, pišu Vijesti.ba.

"Ovo tražim kao predsjednik Sindikata državnih službenika i namještenika u FBiH i predsjednik radnog predsjedništva Kongresa, koji je održan 22. februara 2018. godine i koji je prekinut zbog nedostatka kvoruma. S obzirom na ozbiljnost situacije u SSSBiH nakon Kongresa, Vaša obaveza je da sjednicu Glavnog odbora zakažete čim prije", stoji u dopisu koji je Kurtović uputio Bajramoviću, a koji je u posjedu Vijesti.ba.

Kurtović napominje da je na sjednici Predsjedništva SSSBiH upoznao članove Predsjedništva sa problematikom koja je nastala nakon prekida Kongresa, kao i sa činjenicom da su mu granski sindikati uputili dopise u vezi sa nastavkom prekinutog Kongresa. 

Dopise su mu, kao predsjedavajućem radnog predsjedništva Kongresa, uputili: Sindikat elektroenergetskih radnika FBiH; Unija Samostalnih sindikata policije; Samostalni sindikat radnika hemije i nemetala u FBiH; Samostalni sindikat šumarstva, prerade drveta i papira BiH; Nezavisni strukovni sindikat radnika zaposlenih u zdravstvu u FBiH; Sindikat BH pošte i Samostalni sindikat radnika FBiH. 

"S tim u vezi, ovim putem se obraćam u ime Sindikata državnih službenika i namještenika u FBiH da ne dovodite u pitanje nastavak Kongresa ili neke druge odluke koje će donijeti Glavni odbor SSS BiH, jer ste odgovorni kao predsjednik SSSBiH za moguće posljedice nenastavka Kongresa. Kao predsjednik Saveza imate moralnu i zakonsku obavezu da čim prije sazovete sjednivu Glavnog odbora sa jednom tačkom dnevnog reda - Određivanje mjesta i datuma nastavka Kongresa od 22. februara 2018. godine", poručio je Kurtović u dopisu Bajramoviću.
 

(Vijesti.ba) 


Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!