Sarajevo -2 °C Ponedjeljak 17.12.


13.03.2018. / 11:30h Svijet - Filipinski predsjednik

Duterte: Istražioce UN-a bacite krokodilima!

Duterte: Istražioce UN-a bacite krokodilima!
Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte pozvao je vojnike i javnost da bace krokodilima predstavnike UN za ljudska prava koji istražuju nezakonita ubistva u toj zemlji.

On je pozvao nadležne da ćute o mogućim povredama zakona o čovječnosti.

"Samo radite svoj posao u granicama zakona i ne odgovarajte na njihova pitanja", poručio je Duterte vojnicima u gradu Zamboanga i napomenuo da preuzima punu odgovornost za kampanju protiv droge.

Prethodno je visoki povjerenik UN Zeid Raad el Husein izrazio potrebu za "psihijatrijskom procjenom" filipinskog lidera.

Duterte je nazvao Zeida "glupim" i poručio da predstavnike UN treba baciti krokodilima.

"Rekao sam trgovcima drogom da ne uništavaju zemlju, jer ću ih pobiti", podsjeća Duterte, koji je javno ohrabriovao ubistva narko-dilera, ali i narkomana, te pozivao policiju i građane da ih likvidiraju na svakom koraku.

Duterte je poznat po nizu kontroverznih istupa za vrijeme svog mandata.

On je svojevremeno pozvao policiju i narod da i njega likvidiraju ako postane diktator i odluči da bude doživotni lider, podsjećaju analitički portali.


(Vijesti.ba / SRNA)


Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još