Sarajevo -2 °C Ponedjeljak 17.12.


12.03.2018. / 22:29h Regija - Godišnjica ubistva

Farbom išarane table s nazivom ulice Zorana Đinđića u Novom Sadu

Farbom išarane table s nazivom ulice Zorana Đinđića u Novom Sadu
Na dan kada se u Srbiji obilježava 15. godišnjica ubistva premijera Srbije i vođe Demokratske stranke (DS) Zorana Đinđića na ulicama Novog Sada primijećene su prešarane table sa nazivom ulice koja nosi njegovo ime, a osvanuli su i grafiti protiv njega.

Natpisi "Đinđić=Vučić=Banda" i "Smrt kapitalizmu" uz srp i čekić napisani su na zgradu Veterinarske laboratorije, a farmom isprskane table primijećene su na početku te ulice.
 
Kako javljaju srbijanski mediji, na pješačkoj stazi ispred Filozofskog fakulteta osvanuo je natpis na ćirlici "Moj Đinđo kokardu nakrivi, ima Hegelijanaca još su živi".
 
Sumnja se da je sve grafite napisala ista grupa, a pokrajinski odbor Demokratske stranke za Vojvodinu i Gradski odbor te stranke u Novom Sadu osudili su, kako navode, nov izliv mržnje i primitivizma.
 
"DS nažalost nije uspjela da sačuva život Đinđiću, ali ima obavezu da sačuva njegovu političku ideju i sjećanje na njega kao čovjeka koji je dao svoj život u borbi za novu, bolju i demokratsku Srbiju", navodi se u saopštenju Gradskog odbora DS-a.

 

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!