Sarajevo -3 °C Srijeda 19.12.


08.03.2018. / 12:54h Crna hronika - Po nalogu Tužilaštva

Velika akcija sarajevske policije, pretresi i privođenja

Velika akcija sarajevske policije, pretresi i privođenja
Policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, postupajući po Naredbama Kantonalnog suda u Sarajevu, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, te u saradnji sa Poreskom upravom FBiH, izvršili su pretrese na četrnaest lokacija na području Kantona Sarajevo, saopćeno je iz MUP-a KS.

Tom prilikom izvršeno je pretresanje trinaest prostorija pravnih lica, jednog stambenog objekta sa pomoćnim prostorijama, jednog putničkog motornog vozila, kao i određeni broj osoba, od kojih su privremeno oduzeti traženi predmeti i dokumentacija.

Preduzimajući mjere i radnje na dokumentovanju krivičnih djela "Organizovani kriminal", u vezi sa krivičnim djelima "Zloupotreba položaja ili ovlaštenja" i "Pranje novca", u službene prostorije, u svojstvu osumnjičenih su pozvana, ispitana i kriminalistički obrađena sljedeća lica:

J.A., rođen 1976. godine, M.A., rođena 1975.godine, V.A., rođen 1988. godine, B.N., rođen 1958. godine, B.S., rođen 1974.godine, H.E., rođen 1954. godine, B.S., rođen 1959. godine, M.L., rođen 1977.godine, B.F., rođen 1952. godine, B.Z., rođen 1958. godine i Š.M., rođen 1968. godine, svi nastanjeni u Sarajevu. Slobode su lišeni K.E., rođen 1979. godine, S.Š., rođen 1965. godine i A.S., rođen 1963. godine.

Sve osobe su nastanjene u Sarajevu i predate u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Protiv navedenih lica, izvještaj o počinjenim krivičnim djelima će biti dostavljen Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo, a K.E., S.Š. i A.S. dana 27.02.2018.godine uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima će biti predati u dalju nadležnost Kantonalnog tužilaštva, saopćeno je iz MUP-a KS.

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!